Fornitalia Demodag

Schrijf je in voor de demodag Een pizzaoven aanschaffen doe je niet zomaar , dat moet je eerst zien en beleven! Fornitalia geeft daarom om de paar weken demonstraties om haar klanten te informeren over de werking en de bouw van de oven maar vooral ook om het veelzijdige van een houtgestookte pizzaoven te laten zien. Volgende open dag:
Zaterdag 12 Oktober tussen 13 en 16 uur
Meld je aan voor de demodag

Wilt u liever een persoonlijk gesprek?

BEL ONS: +31(0)6 1065 4965

Download Product data bladen Izzo Forni

PDB_SNC9 oven voor 9 pizza’s

PDB_SNC6 oven voor 6 pizza’s

PDB_SNC4 oven voor 4 pizza’s

Scugnizzonapoletana

Velen zullen hun tong breken als ze deze prachtige naam proberen uit te spreken maar het is de enige professionele elektrische pizzaoven die de pizza bakt alsof deze in een traditionele oven is gebakken.

De Izzo pizzaoven kan non-stop werken. De pizza’s liggen op hand gebakken stenen die in oude ovens worden geproduceerd. Het wordt “biscotto di Sorrento” genoemd.  Koekje van Sorrento.

De temperatuur in de oven doet niet onder voor die in een houtoven. De temperatuur bereikt en behoudt 420 ° C / 440 ° C  en zelfs nog meer. Deze pizzaoven beschikt over een ENERGY SAVING-systeem.

Traditie en technologie

Gemaakt van graniet, onverwoestbaar. Dit is de ziel van je oven. Echter wat nog meer opvalt, is de aantrekkelijke vorm. De lijnen, de materialen, de kleuren, alles is in overeenstemming met de traditie die op verantwoorde wijze wordt gemengd met de geavanceerde technologie.

Uiterlijk en materialen

Het front van Scugnizzonapoletano is adembenemend  door het gebruik van metalen van de beste kwaliteit. Het koper is gebeeldhouwd door meesterkopersmeden. reliëfgravures die het uiterlijk personaliseren. De Vesuviaanse steen gebruikt voor de oven is bijzonder dik en mooi gebogen. De buitenkant is gecoat met hoogwaardig  verf bestand tegen corrosie en perfect harmoniserend
met de handgemaakte koperen onderdelen.

Het digitale paneel is zeer eenvoudig te gebruiken. Dankzij deze besturing werkt uw oven met minimale energie verbruik, het systeem kan automatisch worden ingeschakeld en de bodem en de bovenkant van de kamer kunnen onafhankelijk worden ingeregeld en gebruikt. Dit betekent dat u naast pizza ook vele andere gerechten in deze oven kunt bereiden.

De warmte elementen zijn vakkundig in de stenen verwerkt en garanderen daarmee een gelijke temperatuur overal in de pizzaoven. Dit maakt het draaien van de pizza overbodig waardoor ook een onervaren pizzabakker met deze oven kan werken.

De vuurvaste stenen vormen het hart van deze oven: 4 cm dikte zowel aan de onderkant als aan de bovenkant van het kookproces. (vloer en plafond) . De uitmuntende kwaliteit van deze stenen garanderen een constante verspreiding van de hitte, die de pizza zijn typisch uiterlijk en smaak geeft die hem zo beroemd en geliefd maakt.

Baktijd, gemiddelde temperatuur en energiebesparing

De baktijd voor een pizza is ongeveer 60-90 seconden, zoals in een traditionele houtoven. Je oven bakt constant op 400 ° C of hoger. Het sterke systeem samen met de thermische isolatie houdt de hoge temperatuur vast zelfs bij doorlopende productie.  De grafiek toont de afname in temperatuur nadat het systeem is uitgeschakeld: na 10 uur zal de oven nog steeds op 220 ° C zijn. Wanneer de oven weer wordt ingeschakeld begint deze dus al op een hoge temperatuur  waardoor u snel weer operationeel bent.

Voordelen van deze elektrische pizzaoven van Izzo Forni:

  • Aangezien er geen verbranding is, is er geen noodzaak voor een eigen rookgasafvoer zoals bij een houtoven .
  • De wielen maken deze oven eenvoudig te verplaatsen en de ruimte onder de oven is een grote opslagruimte.
  • De mogelijkheid om uw bedrijfsnaam te graveren in het koper of
  • De kleur van de stalen delen van de oven aan uw wensen aan te passen.
  • Alle elektronische bedieningselementen bevinden zich aan één kant van de oven en zijn elegant verborgen achter een deurtje.
  • Elke hoek van de ovenruimte is perfect verlicht door vier verborgen halogeenlampen.
elektrische pizzaoven Izzo
pizzaoven uit Napels
pizzaoven met koper
elektrische pizzaoven
pizzaoven voor 4 pizza's