Pizza zucchine e pancetta

Pizza met courgette, provola, gerookte pancetta en pecorino

  • bolletje pizzadeeg
  • 1 flinke courgette
  • 20 gr pecorino, vers geraspt
  • 6-8 flinterdunne plakjes gerookte pancetta
  • 70-80 gr provola van buffelmelk, in stukjes gescheurd
  • zeezout

Was de courgette en snijd hem in kleine blokjes. Bak ze een paar minuten in een koekenpan in een beetje olijfolie. Bestrooi met vers gemalen peper en zeezout. Plet de helft van de courgetteblokjes met een vork tot een grove puree. Als de oven heet is ( minimaal 350 gr C bakvloer ) spreid het deeg zo dun mogelijk uit op het werkblad dat is bestoven met een beetje bloem of semola. Gebruik eerst de vingertoppen en laat het daarna heen en weer gaan van je even vlakke hand naar je andere. Rek het deeg vanuit het midden aan buiten uit.

Dough-3

Bestrijk het deeg met het courgette mengel, de provola en de blokjes courgette en bak de pizza in ongeveer 90-120 seconden af in de oven.Draai de pizza met uw draaischep af en toe een kwartslag zodat de randjes niet te donker worden.

pizza-con-zucchine-cotta-nel-forno-a-legna-in-inox-allegro__14727_zoom

Als de pizza uit de oven komt beleg je hem direct met de dunne plakjes pancetta en strooi je de pecorino over de pizza. ( men kan de pancetta ook meebakken maar op deze manier smelt de pancetta over de pizza en wordt hij smeltend zacht )

pizza met courgette en pancetta2