Gratis bezorgd vanaf 199 euro Levering binnen 3 tot 4 werkdagen Beoordeeld met 9.6 / 10 De pizzaoven specialist sinds 2006

Braai barbecue

Dit zuid-Afrikaanse phenomeen neemt de laatste jaren sterk in populariteit toe. Deze alleskunner is van het aansteken tot en met het opeten van wat je erop bereid hebt, een feestje. Stel met onze producten je eigen braai plek samen en maak er een feestje van. Samenkomen met familie of vrienden en eten zoals het in Zuid-Afrika bedoeld is. Elke dag is een braai dag!

Braais zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Voor iedere situatie is er een braai, het maakt namelijk nogal een verschil of je met een kleine groep in de tuin of bijvoorbeeld onder een veranda gaat braaien. Of gezellig met de hele familie binnen wilt eten. Hoewel de omstandigheden en het gezelschap kunnen verschillen, is het principe van een braai altijd hetzelfde: je maakt met je houtvuur zelf houtskool om pure gerechten te bereiden met een persoonlijke touch.

Lees meer
Fornitalia
Filters
Filters
Sorteer op:
Benieuwd naar de werking van een houtgestookte pizzaoven? Meld je aan voor een demo Hier aanmelden
Gratis bezorgd vanaf 199 euro
Levering binnen 1 tot 3 werkdagen
Beoordeeld met 9.6/ 10
Webwinkel keur

Het braai verhaal

In Zuid-Afrika is braaien dé sociale gelegenheid bij uitstek. Zodra men de kans krijgt wordt er door Zuid-Afrikanen een braai georganiseerd. En daar gaan ze heel ver in. Zelfs de nationale feestdag ‘Erfenisdag’ of ‘Heritage day’ is op initiatief van de wereldberoemde braaier Jan Braai omgedoopt tot Nationale Braaidag. Elk jaar op 24 september zijn Zuid-Afrikanen vrij van werk en school, en vieren ze de diversiteit van hun vele culturen, tradities en talen. Om de kracht en schoonheid van het regenboogland te onderstrepen, is voormalig aartsbisschop Desmond Tutu al jaren de beschermheer van dit nationale evenement. Tutu roept alle Zuid-Afrikanen op om die dag samen te genieten van een heerlijke braai, en natuurlijk van elkaar. En dat gebeurt massaal. Iedereen gebruikt deze feestdag om met familie, vrienden en buren te braaien. Niet voor niets is 24 september nu voor iedereen in Zuid-Afrika Nationale Braaidag. Mensen komen samen, thuis of in parken en genieten met volle teugen van hun culturele en culinaire erfgoed.

Braaien gebeurt natuurlijk niet alleen op deze nationale feestdag. Je kunt wel zeggen dat het in Zuid-Afrika eigenlijk elke dag Braaidag is. Gelukkig houden ze dit nationale fenomeen niet alleen voor zichzelf. De liefde en passie voor de braai is de afgelopen jaren als een olievlek over de wereld verspreid. Daarom kan jij het plezier van de braai ook in je eigen tuin of huis beleven.

Braai barbecueën: hoe werkt het?

Het principe van alle braaimodellen van Home Fires is gelijk. In het midden of aan de zijkant van de Home Fires Braai staat de kolenmaker waarin het vuur wordt gestookt. Nadat je vuur al even brandt kun je met de pook in het vuur porren waardoor de sintels/kolen er onderdoor vallen. Deze kolen schuif je vervolgens onder de roosters van de braai. Wanneer je steeds hout toevoegt aan het vuur in de kolenmaker zorg je voor aanvoer van nieuwe kolen. Deze kolen, die je dus zelf hebt gemaakt, zorgen voor een heerlijke, authentieke smaak aan je gerechten. De braai kan daarnaast voorzien worden van diverse accessoires. Zoals: een broodoven, een draaiend spit, een gietijzeren potje (Dutch Oven) . De verhoogde lades onder het vuur van de braai kunnen gebruikt worden als oven om bijvoorbeeld groenten af te bakken of een lasagne gratineren.

Een braai kopen

Om ervoor te zorgen dat jouw braai barbecue aan je verwachtingen voldoet is het belangrijk om aandacht te besteden aan specifieke details bij de keuze van jouw braai barbecue. 
Bepaal de juiste grootte op basis van de beschikbare ruimte en het aantal mensen waar je mee wilt braaien. Bedenk daarnaast of je de braai buiten of binnen wilt hebben, dit speelt ook een belangrijke rol bij het kopen van een braai. 

Bekijk extra functies zoals verstelbare roosters, een broodoven, een draaiend spit, een handige opslagruimte en de aanwezigheid van een deksel. Deze functies maken het verschil in gebruiksgemak en veelzijdigheid van de braai. 

Ten slotte is het belangrijk om te kijken naar de materialen van een braai. Ga voor hoogwaardige materialen zoals gietijzer of roestvrij staal voor een efficiënte warmtegeleiding en duurzaamheid. Deze materialen zorgen ervoor dat de braai een langere levensduur heeft en beter presteert, zodat jij jarenlang kunt genieten van je braai bbq! De perfecte braai barbecue vind je bij Fornitalia!

Contact Fornitalia
Bel ons:+31(0)615958990 Ma t/m Vr | 09:00 - 17:00
Mail ons: info@fornitalia.nl Wij staan voor je klaar
Vraag een gratis demo aan! Klik hier voor meer informatie
Contact
Aan het laden...