Pizzascheppen zijn ontworpen om pizza van het werkblad te verplaatsen naar de oven. Ze hebben verschillende maten en vormen om zich aan te passen aan de verschillende pizzavarianten. Daarnaast zijn pizza scheppen verkrijgbaar met een steel in diverse lengtes, die geschikt zijn voor werkruimtes met verschillende opppervlaktes.
De kleine draaischep is handig en nauwkeurig te hanteren. Bovendien is de pizza hiermee in de oven te draaien of is de resterende baktijd te controleren door de bodem op te tillen. Een draaischep is ook essentieel om je pizza uit de oven te halen, het blad kan namelijk beter tegen de hitte dan de insteekschep
Fornitalia verkoopt o.a. ook een insteek model met een geperforeerde schep. Deze insteekschep met perforaties is een zeer belangrijke innovatie die het werk van de pizzabakker gemakkelijker maakt. Wie de voorkeur geeft aan een traditionele pizzaschep in massieve vorm, kan natuurlijk ook terecht bij Fornitalia. Fornitalia heeft een ruim aanbod aan artikelen voor optimale prestaties.
Lees meerMaximale gladheid: zeer lage wrijving. De gaten zijn aan de snijkanten afgestompt en afgerond, zodat zelfs vochtiger deeg gemakkelijk van de schep glijdt. Lichtgewicht: het geperforeerde blad bevat minder materiaal en weegt daardoor minder. Minder rook: minder bloem of meel verbranding betekent ook minder rook in de kamer. Minder rook; minder voedsel verbranding betekent ook minder rook in de kamer. Verbrande bloem onder de pizza zorgt voor zwarte brandplekken op de bakvloer en een bittere smaak. Een schonere baklvoer met minder verbrand meel in de oven betekent minder noodzaak om het oppervlak schoon te maken en dus minder handelingen.
De rechthoekige pizzaschep is de traditionele keuze: deze heeft een groter contactoppervlak met de pizza aan de voorkant.
De ronde pizzaschep stelt de pizzabakker in staat om de pizza vanaf de zijkant op te pakken, en niet alleen vanaf de voorkant van de schep. Omdat deze schep geen hoeken heeft, is het bovendien gemakkelijker om de pizza's naast elkaar in de oven te plaatsen, of om ze te verplaatsen.
Het type pizza, de beschikbare werkruimte en de grootte van de gebruikte oven zijn essentiële parameters om de juiste pizzaschep te kiezen die aan uw behoeften voldoet. De getoonde diagrammen zijn een goed hulpmiddel bij het kiezen van het juiste product.
Wat zijn de voor- en nadelen van de drie verschillende materialen waarvan een pizzaschep gemaak wordt?
• Verhoogt de weerstand tegen corrosie
• Zorgt voor een grotere oppervlaktehardheid
• Verbetert de weerstand tegen slijtage
• Zorgt voor een prettige uitstraling
Naast onze dienstverlening, van verkoop, advisering, installatie en onderhoud bieden wij nu ook de mogelijkheid om uw nieuwe horeca oven te leasen in plaats van deze te kopen en gelijk te moeten betalen. Het bij de oven getoonde leasebedrag voor horeca ovens is op basis van 60 maanden. Kortere of langere periodes zijn tevens mogeljk.
Ontdek de leasemogelijkheden