Gratis bezorgd vanaf 199 euro Levering binnen 3 tot 4 werkdagen Beoordeeld met 9.6 / 10 De pizzaoven specialist sinds 2006

Insteek- of draaischep

Pizzascheppen zijn ontworpen om pizza van het werkblad te verplaatsen naar de oven. Ze hebben verschillende maten en vormen om zich aan te passen aan de verschillende pizzavarianten. Daarnaast zijn pizza scheppen verkrijgbaar met een steel in diverse lengtes, die geschikt zijn voor werkruimtes met verschillende opppervlaktes.

De kleine draaischep is handig en nauwkeurig te hanteren. Bovendien is de pizza hiermee in de oven te draaien of is de resterende baktijd te controleren door de bodem op te tillen. Een draaischep is ook essentieel om je pizza uit de oven te halen, het blad kan namelijk beter tegen de hitte dan de insteekschep

Fornitalia verkoopt o.a. ook een insteek model met een geperforeerde schep. Deze insteekschep met perforaties is een zeer belangrijke innovatie die het werk van de pizzabakker gemakkelijker maakt. Wie de voorkeur geeft aan een traditionele pizzaschep in massieve vorm, kan natuurlijk ook terecht bij Fornitalia. Fornitalia heeft een ruim aanbod aan artikelen voor optimale prestaties.

Lees meer
Fornitalia
Filters
Prijs
Merken
Filters
Sorteer op:
Gratis starter kit Ontvang een gratis starterskit t.w.v. €259,- op = op Bij geselecteerde ovens ontvang je bij je bestelling een gratis starterskit Gratis starterskit t.w.v. €259,- op = op
Benieuwd naar de werking van een houtgestookte pizzaoven? Meld je aan voor een demo Hier aanmelden
Gratis bezorgd vanaf 199 euro
Levering binnen 1 tot 3 werkdagen
Beoordeeld met 9.6/ 10
Webwinkel keur

Met of zonder gaten? of gedeeltelijk geperforeerd...

Maximale gladheid: zeer lage wrijving. De gaten zijn aan de snijkanten afgestompt en afgerond, zodat zelfs vochtiger deeg gemakkelijk van de schep glijdt. Lichtgewicht: het geperforeerde blad bevat minder materiaal en weegt daardoor minder. Minder rook: minder bloem of meel verbranding betekent ook minder rook in de kamer. Minder rook; minder voedsel verbranding betekent ook minder rook in de kamer. Verbrande bloem onder de pizza zorgt voor zwarte brandplekken op de bakvloer en een bittere smaak. Een schonere baklvoer met minder verbrand meel in de oven betekent minder noodzaak om het oppervlak schoon te maken en dus minder handelingen.

De vorm?

De rechthoekige pizzaschep is de traditionele keuze: deze heeft een groter contactoppervlak met de pizza aan de voorkant. 

De ronde pizzaschep stelt de pizzabakker in staat om de pizza vanaf de zijkant op te pakken, en niet alleen vanaf de voorkant van de schep. Omdat deze schep geen hoeken heeft, is het bovendien gemakkelijker om de pizza's naast elkaar in de oven te plaatsen, of om ze te verplaatsen.

Hoe de juiste maat kiezen?

Het type pizza, de beschikbare werkruimte en de grootte van de gebruikte oven zijn essentiële parameters om de juiste pizzaschep te kiezen die aan uw behoeften voldoet. De getoonde diagrammen zijn een goed hulpmiddel bij het kiezen van het juiste product. 

 

Materialen?

Wat zijn de voor- en nadelen van de drie verschillende materialen waarvan een pizzaschep gemaak wordt? 

  • HOUTEN PIZZASCHEPPEN: Hout is een materiaal dat verbonden is met traditie, ambachtelijke technieken en gemakkelijk te verwerken is. Houten pizza scheppen hebben het nadeel dat ze niet lang meegaan en moeilijk schoon te houden zijn. Gi.Metal scheppen zijn gemaakt van gestoomd beukenhout, zonder lijm en en hebben niet-giftige natuurlijke behandelingen ondergaan die gecertificeerd zijn voor gebruik in de voeding.
  • STALEN PIZZASCHEPPEN In tegenstelling tot hout gaan deze langer mee en ze zijn gladder en robuuster. Deze pizzascheppen zijn bestand tegen schokken tijdens het werken tussen het werkoppervlak en de oven. Aan de andere kant is hun soortelijk gewicht zwaarder dan aluminium. Het staal dat wordt gebruikt voor Gi.Metal pizzascheppen is R.V.S., van Europese oorsprong, met een laag nikkelpercentage om mensen met allergieën te respecteren.
  • ALUMINIUM PIZZASCHEPPEN Gi.Metal pizzascheppen zijn voornamelijk gemaakt van geanodiseerd aluminium. Anodiseren is een chemisch proces waarmee de natuurlijke eigenschappen van aluminium versterkt worden. Dat heeft de volgende voordelen:

• Verhoogt de weerstand tegen corrosie
• Zorgt voor een grotere oppervlaktehardheid
• Verbetert de weerstand tegen slijtage
• Zorgt voor een prettige uitstraling

Contact Fornitalia
Bel ons:+31(0)615958990 Ma t/m Vr | 09:00 - 17:00
Mail ons: info@fornitalia.nl Wij staan voor je klaar
Vraag een gratis demo aan! Klik hier voor meer informatie
Contact
Aan het laden...