Gratis bezorgd vanaf 199 euro Levering binnen 3 tot 4 werkdagen Beoordeeld met 9.6 / 10 De pizzaoven specialist sinds 2006

Over Fornitalia en de passie voor pizzaovens

Onze familie is gedeeltelijk Italiaans en onze vakanties gaan ook meestal naar Italië. Wij houden van het land Italië, maar ook van Italiaans eten! We zijn dol op de pure smaken van de  Italiaanse keuken. 

Lees meer
Fornitalia

Ontstaan van Fornitalia

Fornitalia is in 2006 ontstaan uit pure hobby. Net terug van een vakantie in Italië besloten wij op zoek te gaan naar een houtgestookte pizzaoven voor in onze eigen tuin. De smaak van een Italiaanse, bij voorkeur Napolitaanse, pizza is in een gewone oven nu eenmaal niet te evenaren. Uiteindelijk mis je de hitte, de geur en niet te vergeten de sfeer.

We aten op vakantie eigenlijk elke dag uit de tuinoven. In een “Agroturismo” boerderij op Sardinië maakte “la mama” elke dag weer fantastisch gerechten voor ons klaar in een steenoven met een diameter van zeker 2 meter. D.w.z. La Mama had de gerechten voorbereid maar Papa moest ze afbakken; hij had het helemaal in de vingers! Hij wist precies wanneer een schaal iets té hard ging, dan trok hij die schaal met een grote haak even naar voren om hem in de ovenmond te parkeren zodat het niet aan zou branden, en even later –hup- weer terug naar achteren.

Intussen bakte hij nog even 4 pizza’s af voor de kinderen en dat allemaal in diezelfde oven en ook nog tegelijkertijd! Ze waren al op leeftijd en hadden per avond zeker zo’n 20 gasten te dineren, maar daar draaiden ze hun hand er niet voor om. Het was zoals in een echte Italiaanse familie gebruikelijk is; een lange tafel waaraan gezellig samen gegeten werd. Het was dát moment dat wij beiden dachten; dit willen wij thuis met onze familie en vrienden ook! In Nederland en België was toen nog niet zo heel veel te vinden, maar ons geduldige zoekwerk resulteerde uiteindelijk toch in de aanschaf van onze eerste tuinoven.

Inmiddels zijn we vele ervaringen en tevreden klanten rijker en is ons leveringsprogramma aanzienlijk uitgebreid. We begonnen ooit met een klein bouwpakket maar leveren inmiddels ook grote doe-het-zelf bouwpakketten, diverse kant-en-klare pizzaovens en ook hele grote professionele ovens voor horecadoeleinden. Al onze pizzaovens zijn handgemaakt en afkomstig uit Italië.

Maar: we kunnen schrijven wat we willen, uiteindelijk moet je het eerst zelf ervaren en proeven.

Wil je zelf komen ervaren en proeven? Schrijf je dan in voor één van de DEMO dagen!

Contact Fornitalia
Bel ons:+31(0)615958990 Ma t/m Vr | 09:00 - 17:00
Mail ons: info@fornitalia.nl Wij staan voor je klaar
Vraag een gratis demo aan! Klik hier voor meer informatie
Contact
Aan het laden...