Gratis bezorgd vanaf 199 euro Levering binnen 3 tot 4 werkdagen Beoordeeld met 9.6 / 10 De pizzaoven specialist sinds 2006

Houtgestookte Pizza ovens

Sinds duizenden jaren bereiden wij als mens eten met vuur. De oermens gebruikte hier al hout voor. De smaak, beleving, geluid en geur geven een bijzonder gezellig gevoel en sfeer. Hout gestookte ovens zijn er ook al sinds mensenheugenis. Deze ovens zijn ervoor gemaakt om hout te verbranden en kunnen extreme piek temperaturen aan, maar weten ook langdurig warmte te behouden. Niks is mooier voor je gasten om een mooi vuur te zien branden in je oven. Ook in je tuin doet crëer je hier een geweldige sfeer mee. EHet ultieme vakantiegevoel thuis. 

Onze ovens zijn extra goed geisoleerd wat ze bijzonder maakt in de markt. Met hout stoken verkrijg je een mooie convectie om de warmte goed stabiel te houden en je hele oven heet te maken. Dit kan zeer goed gecontroleerd gebeuren en daarom is een top pizza ook thuis mogelijk. Ben je klaar met stoken vvoor het bakken van pizza's?  Dan zullen de achtergebleven hete kolen en de isolatie het gebruik van de restwarmte op een duurzaame manier mogelijk maken. De oven is dan namelijk nog te gebruiken voor het bakken van bijvoorbeeld (zuurdesem) brood, of om te toveren tot een geweldige low en slow en rook kamer.

Gebruik bij een hout gestookte oven altijd ovengedroogd hout. Wij adviseren essen-, beuken- of eikenhout. Deze houtsoorten branden schoner en zijn geschikt om te gebruiken bij etenswaren. Exotischere houtsoorten zoals Eucalyptus of Sekelbos werken erg mooi in een oven waarbij je sneller naar hogere temperaturen gaat en langer hete kolen hebt. 

Lees meer
Fornitalia
Filters
Kleur
Brandstof
Aantal pizza's
Prijs
Merken
Filters
Sorteer op:
Gratis starter kit Ontvang een gratis starterskit t.w.v. €259,- op = op Bij geselecteerde ovens ontvang je bij je bestelling een gratis starterskit Gratis starterskit t.w.v. €259,- op = op
Benieuwd naar de werking van een houtgestookte pizzaoven? Meld je aan voor een demo Hier aanmelden
Gratis bezorgd vanaf 199 euro
Levering binnen 1 tot 3 werkdagen
Beoordeeld met 9.6/ 10
Webwinkel keur

Houtgestookte Ovens

Elke houtgestookte pizzaoven wordt op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt in Italië. Deze fabrieken maken al meer dan 50 jaar steenovens voor pizzeria’s en behoren tot de marktleiders in Italië. De Italiaanse pizzabakkers, pizzaioli, zijn de meest veeleisende gebruikers ter wereld! De ovens zijn van een hoogstaande kwaliteit met een gemiddelde levensduur van 17 jaar!

De koepels zijn hoger en dikker dan bij de meeste andere merken pizzaovens, waardoor in het gebruik blijkt dat deze ovens hun warmte veel langer weten vast te houden. Dat lijkt misschien nu niet zo belangrijk, maar in de praktijk blijkt dat u minder hout nodig zal hebben én wanneer een oven na een dag intensief pizza bakken, de volgende dag nog bijna 200°C is! Dat wil zeggen dat met een paar blokjes hout de oven al snel weer op juiste werktemperatuur zal zijn, dat scheelt een hele hoop tijd!

Onze steenovens kunnen ook met een gasinstallatie uitgerust worden om het gebruikersgemak te vergroten. Er kan dan echter ook nog een blok hout in de oven bijgelegd worden voor de authenticiteit en de uitstraling. Dat is zeker wanneer de oven op een prominente, zichtbare plaats voor de gasten geplaatst wordt een aanrader.

We hebben veel verschillende maten en modellen; hoekige en ronde modellen, brede of juist diepere. Kant en klare steenovens in een metalen “jasje” of Doe-het-zelf opbouwovens, die gemakkelijk zelf ter plekke kun geassembleerd kunnen worden. Afhankelijk van de ruimte die u heeft kunnen we samen bekijken welke oven er het beste past in uw zaak.

HOUTGESTOOKTE RESTAURANTOVENS

U zoekt een professionele houtgestookte restaurantoven voor in uw zaak? Goed plan!  Vele ondernemers gingen u voor! Het vertelt zich razendsnel rond dat er een houtgestookte pizzaoven in een zaak aanwezig is, de klanten herkennen en waarderen gelukkig steeds meer de authentieke smaak van de échte pizza zoals die ooit in Napels is bedacht.

We hebben verschillende modellen ovens voor u, met een bakvloer in diverse maten; variërend van 1 m tot 1,85 m in diameter.

  • Modulaire steenovens die bij u in de zaak opgebouwd kunnen worden
  • Kant en klare pizzaovens in een metalen of kunststof afwerking inclusief het stalen onderstel
  • Kant en klare pizzaovens met mozaïekafwerking inclusief het stalen onderstel
Contact Fornitalia
Bel ons:+31(0)615958990 Ma t/m Vr | 09:00 - 17:00
Mail ons: info@fornitalia.nl Wij staan voor je klaar
Vraag een gratis demo aan! Klik hier voor meer informatie
Contact
Aan het laden...