fornitalia-ovens-slider-small

Fornitalia Demodag

Schrijf je in voor de demodag Een pizzaoven aanschaffen doe je niet zomaar , dat moet je eerst zien en beleven! Fornitalia geeft daarom om de paar weken demonstraties om haar klanten te informeren over de werking en de bouw van de oven maar vooral ook om het veelzijdige van een houtgestookte pizzaoven te laten zien. Volgende open dag:
Zaterdag 2 Dec. tussen 13.00 en 16.00 uur
Meld je aan voor de demodag

Wilt u liever een persoonlijk gesprek?

BEL ONS: +31(0)6 1065 4965

Vuurtje in pizzaoven

Het ‘curen’ of uitharden van de oven vormt een belangrijk onderdeel van het eindresultaat en in deze periode krijgt uw pizzaoven zijn uiteindelijke hardheid, dit is belangrijk voor de levensduur van de pizzaoven.

Dag 1 t/m 3:
Maak elke dag een kleine vuurtje, stook tot maximaal 150°C en probeer deze temperatuur elke dag een beetje langer vast te houden

Dag 2 t/m 4:
Voer de temperatuur op tot 175/200°C en probeer deze minimaal 2-3 uur vast te houden. Wanneer het vuur gedoofd is kunt u het deurtje sluiten.

Dag 5 t/m 7:
Elke dag de temperatuur met ongeveer 30°C opvoeren.

Dag 8:
Vanaf vandaag kunt u helemaal los! Pizza wordt gebakken op een bakvloer van 350°C

Veel bakplezier en eet smakelijk !

Pizzaoven zelf bouwen?

Wilde u altijd al een pizzaoven zelf bouwen? Fornitalia Pizzaovens heeft de allereerste authentieke houtgestookte steenoven die écht gemakkelijk zelf te bouwen is.

De pizzaoven wordt desgewenst compleet geleverd met alles wat u nodig heeft om uw pizzaoven te isoleren en verder af te maken. In de foto-bouwhandleiding hieronder ziet u hoe de pizza oven opgebouwd moet worden.

De ovenmond /voorzetboog van deze pizzaoven bestaat uit één stuk. Het is dus niet nodig de verschillende delen van de ovenmond aan elkaar te lijmen, dat maakt de constructie gemakkelijk en stevig, én u heeft zeker geen naden aan de buitenkant die barstjes kunnen veroorzaken.

Elke Fornitalia pizzaoven van het merk Di Fiore wordt geleverd met een voorzetboog en een vast scharnierend deurtje. De steenoven kan ingebouwd worden in een huisje of op een aanrechtblad geplaatst worden, maar kan ook in een buitenkeuken of op een losstaand gemetseld blok geplaatst worden.Er zijn 10 maten en 2 kleuren verkrijgbaar. De boog kan in rood of een lichtere terra kleur uitgevoerd worden.

Bekijk de fotoreportage hieronder en zie; Een pizzaoven zelf bouwen is niet moeilijk.

Over onze zelfbouw pizzaovens

  • Compleet pakket wordt geleverd bij u thuis, en indien gewenst: met álle isolatiematerialen
  • 5 cm dikke isolerende plaat voor ónder de bakvloer ( tot 1200 gr. C resistent )
  • Hoogwaardige vuurvaste mortel pasta om de naden aan te smeren
  • 3 lagen keramische deken van de hoogste kwaliteit.
  • Extra dikke ovenkoepel, min. 7 cm dik! Dat is dezelfde dikte als van de professionele ovens.
  • De ovenmond, het schoorsteengat én de boog bestaat uit 1 stuk! ( dus geen plakwerk meer )
  • RVS schoorsteenpijp en RVS dakje tegen de regen en om de trek op de pijp te verbeteren
  • De bakvloer is van professionele kwaliteit ( in een pizzeria: gem. levensduur van 17 jaar )
  • Vast en geïsoleerd deurtje met glas en
  • Ingebouwde thermometer.
  • De beste prijs/kwaliteit verhouding van de Benelux
  • 3 jaar garantie
  • Gegarandeerd veilig ! CE en ISO gecertificeerd
  • Een pizzaoven zelf bouwen was nog nooit zo makkelijk
  • Voor meer informatie over alle verschillende modellen

Een pizzaoven zelf bouwen

Bekijk hieronder de fotomontage van een pizzaoven, stap voor stap. Klik eerst op de grote foto en dan op het pijltje naar rechts.

(Een pizzaoven zelf bouwen is niet moeilijk maar wel zwaar werk en dient door 2 man te worden uitgevoerd. Denk aan persoonlijke beschermingsmiddelen zoals handschoenen, veiligheidsschoenen, veiligheidsbril en stofmasker. Bij twijfel raadpleeg uw verkooppunt of bel Fornitalia voor bouwadvies)