Gratis bezorgd vanaf 199 euro Levering binnen 3 tot 4 werkdagen Beoordeeld met 9.6 / 10 De pizzaoven specialist sinds 2006
In dit artikel
In dit artikel De verschillende kooktechnieken
Kooktechnieken voor een steenoven

Tijdens het opstoken van de steenoven wordt de vrijgekomen warmte door de verbranding opgeslagen in de steenmassa (thermische massa). Tijdens het bakken wordt de opgeslagen warmte langzaam weer afgegeven aan het gerecht, het brood of de pizza.

Hoe meer thermische massa, hoe langer er gebakken kan worden zonder dat de oven opnieuw gestookt moet worden. Bakt u graag uw eigen brood ? dan is een grote thermische massa (lees: een dikke ovenwand) noodzakelijk.

Maar; hoe langer de opwarmtijd, hoe meer ook de hoeveelheid hout benodigd om een oven op te warmen. Het is dus belangrijk om van te voren te bedenken wat men met de oven wil gaan doen. Gaat het alleen om een rondje pizza en andere gerechten dan volstaat een RVS/Inox oven ook , deze oven heeft een relatief kleine massa (alleen de ovenvloer is van steen, de koepel is van RVS/Inox)

Er zijn verschillende technieken voor het gebruik van een steenoven of pizzaoven.

De verschillende kooktechnieken

convection-kooktechniekenreflection-kooktechniekenconduction-kooktechniekengrill-kooktechniekencoals-kooktechniekenretained-kooktechnieken

Bekijk alle blogs
Contact Fornitalia
Bel ons:+31(0)615958990 Ma t/m Vr | 09:00 - 17:00
Mail ons: info@fornitalia.nl Wij staan voor je klaar
Vraag een gratis demo aan! Klik hier voor meer informatie
Contact
Aan het laden...