Gratis bezorgd vanaf 199 euro Levering binnen 3 tot 4 werkdagen Beoordeeld met 9.6 / 10 De pizzaoven specialist sinds 2006

Klantenservice voor de horeca

Graag leggen we u onze werkwijze uit. Ons doel is altijd een goede samenwerking om tot het beste resultaat te komen. Wij werken onafhankelijjk van uw andere (groot)keukenleveranciers en zijn specialisten op ons vakgebied. Wij plaatsen en adviseren over Pizzaovens for uw restaurant of andere horeca zaak. Omdat we onafhankelijk zijn kunnen wij flexibel werken en ons (voor zover als mogelijk is) richten naar uw specifieke eisen en wensen. Daarin kunnen we ook samenwerken en de werkzaamheden coördineren met een leverancier voor horeca apparatuur. Deze horeca grootkeuken leveranciers leveren graag het totaalplaatje, de geheel aan te leggen keuken dus. Een Pizzaoven is echter een speciaal vakgebied waarvoor je expertise nodig hebt. Ons assortiment pizzaovens heeft stenen kamers, en ze werken op hogere temperaturen. Vraag ons naar de mogelijkheden. 

Lees meer
Fornitalia

Aankoop en service horeca Pizzaovens

Hieronder vind u informatie over het aankoop traject van een pizzaoven. Maar ook tips om een restaurant te beginnen. Als u een pizzaoven bij ons koopt hoort dit advies bij de geleverde diensten. Wij ontzorgen u zoveel mogelijk gedurende het gehele traject. En daarná.

Hoe werken wij?

 1. U bezoekt onze website en vraagt informatie aan via de site of telefonisch. Wij bespreken (vertrouwelijk) uw droom of project en geven de (on)mogelijkheden aan in de (bedrijfs)ruimte en het budget dat u als ondernemer in gedachten heeft.
 2. Als het eerste telefonische gesprek positief is voor beide partijen dan maken we graag vrijblijvend een kennismakings gesprek op locatie. Op locatie kunnen we namelijk het beste advies geven, waardoor u de beste keuze kunt maken.
 3. Wanneer u aangegeven heeft enthousiast te zijn en een model interessant vindt, brengen we graag een offerte uit van het door u gewenste model pizzaoven. De offerte blijft een maand na de offertedatum geldig (dit is helaas nodig ivm eventuele prijswijzigingen die tegenwoordig helaas vaak het geval zijn). 
 4. Als u akkoord gaat met de offerte van de geoffreerde oven, bevestigen we uw bestelling. U krijgt hierbij alle informatie die u nodig heeft om de plaatsing van de oven zo simpel mogelijk te laten verlopen. Hierbij zal tevens een eerste aanbetalingsfactuur gestuurd worden.
 5. Omdat de oven speciaal voor gemaakt wordt in Italië blijven wij u informeren over de voorgang, de gang van zaken rondom de betaling, details van de oven e.d. Ook uitleg over de benodige pre-instalatie werkzaamheden (leidingen, rook afvoer, stroom en obstakels) krijgt u van ons.
 6. Als uw oven door de leverancier is verstuurd en in ons magazijn is aangekomen, doen wij de controle of alles in goede orde ontvangen is en maken daarna een afspraak met u over de leverings- of plaatsingsafspraak.
 7. Levering; hier wordt de oven geleverd door onze transporteur in samenspraak met u. Wij maken de afspraak met u wanneer en op welk tijdstip dit gebeurt (Levering is alleen mogelijk bij electrische ovens). 
 8. Plaatsing; bij een plaatsing gaat Fornitalia met eigen deskundige en ervaren monteurs uw oven op de plaats in uw horecagelegenheid zetten, of opbouwen waar de oven zal gaan werken.
 9. In bedrijf stellen; dit gebeurt (bij voorkeur) tijdens de levering/plaatsing. Wanneer onderstaande voorwaarden niet gereed zijn op de afgesproken leverings- of plaatsingsdatum, zal de in bedrijfsstelling later plaats moeten vinden. Hiervoor worden door Fornitalia extra kosten in rekening gebracht. Zie hiervoor punt 4. onder Service. Bij een in-bedrijfstelling zet Fornitalia uw oven voor de eerste keer aan en geeft instructies over instoken, reinigen en simpel onderhoud. Ook geven wij uitleg over hoe u met de oven dient te werken. Voordat een oven in bedrijf gesteld kan worden (en dus geplaatst of geleverd kan worden) dient aan een aantal voorwaarden voldaan te zijn:
  1. Elektrische oven: electra (krachtstroom) aansluiting (16-32 Ampère) dient aangelegd (en werkend) te zijn.
  2. Hout/gasgestookte oven: rookafvoer/ventilatie dient aangelegd te zijn.
  3. Gasgestookt oven: de gasleiding dient door een erkende installateur aangelegd (en werkend) te zijn.  
 10. Facturatie; als alle werkzaamheden van plaatsing, of levering gedaan zijn versturen we de finale factuur. 
 11. Alles is klaar en nu begint uw droom van uw eigen onderneming! Heeft u echter na de inbedrijfstelling nog vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij gaan dan ons best doen om het op te lossen. Dat hoort ook bij onze service! 

Service

 1. Onderhoudservice. Fornitalia biedt onderhoud, als een service aan. Hiervoor komen we (in principe) één keer per jaar langs. We doen dan een inspectie, onderhoud, of afstellingen en geven advies hoe u efficiënter uw oven kunt gebruiken. Wij maken hiervoor graag een jaarlijks afspraak met u, die we combineren met andere ondernemers in u regio zodat we de prijzen zo laag mogelijk kunnen houden (prijsniveau 2023).
  1. Kosten voor een pizzaoven met roterende vloer: €200,= ex BTW 
  2. Kosten voor een pizzaoven met vaste vloer: €125,= ex BTW 
  3. Kosten voor een electrische oven (doormeten en inspectie): op aanvraag
 2. Garantieservice. Tijdens de garantie periode of wanneer een storing onder de garantie valt, komen wij natuurlijk kostenloos de storing verhelpen.De garantietermijn op reparaties is 3 maanden. De garantie voor een vervangen onderdeel is zoals volgens de voorwaarden van de fabrikant. 
 3. Storingsservice. Bij storingen en reparaties die buiten de ganrantie vallen helpen wij u ook graag en doen ons uiterste best om de oven weer naar behoren te laten werken. Hiervoor berekenen we (prijsniveau 2023):
  1. Kosten op locatie per uur: € 85,= exc. BTW
  2. Voorrijkosten: € 0,35 per km exc. BTW (vanaf Eindhoven + retour)
  3. Kosten uren aan rijden per uur: € 20,= 
 4. In-bedrijfstellingsservice Wanneer de benodigde instalaties voor het inbedrijfsstellen van de oven niet gereed zijn op de afgesproken leverings- of plaatsingsdatum dan worden de volgende kosten in rekening gebracht: €200,= exc. BTW + voorrijkosten 
 5. Opslagservice. Voor het tijdelijk opslaan van de door u bestelde pizza oven berekenen wij eventueel magazijn kosten;
  1. de eerste 6 (werk)weken horen bij onze service voor het leveren van uw pizzaoven, en zijn de opslagkosten voor onze rekening.
  2. kan uw oven na 6 (werk)weken nog niet geplaatst/geleverd worden omdat de werkzaamheden in uw horecagelegenheid nog niet gereed zijn, dan hanteren wij een opslag kosten van €35 per week (vanaf week 7 tot 18 weken).
  3. na 18 weken opslag wordt naast de €35 per week aan opslagkosten, tevens de finale factuur van de oven verstuurd. De oven kan daarna tegen dezelfde wekelijkse kosten van €35 per week in opslag gehouden worden indien gewenst. 
 6. Transportservice
  1. Wilt u verhuizen of verkoopt u uw oven door? Dan kunnen we u ondersteunen met onze transport service. 
   1. van uw locatie (in de Benelux) naar een nieuwe locatie is de prijs op aanvraag. 
   2. van uw locatie (in de Benelux) naar ons magazijn voor opslag: €395,= exc. BTW + €35,= exc. BTW per week aan  opslag kosten.
 7. Verhuisservice stenen oven
  1. Wilt u een oven afbouwen omdat hij moet verhuizen of verplaatst moet worden, dan kan ons team monteurs dit voor u doen.
  2. Eerst bepalen we of het mogelijk is om de oven te verhuizen. Indien het mogelijk is dan worden de kosten  €1490,=  exc. eventuele transport service kosten indien van toepassing bij een verhuizing naar een andere locatie.
 8. Onderdelenservice
  1. Wanneer bij een reparatie of service beurt blijkt dat een onderdeel vervangen moet worden dan hanteren wij de kosten voor het geleverde onderdeel + storing en repaties kosten (zoals bij punt 3 beschreven)
 9. Verkoopservice van uw gebruikte oven:
  1. U wilt uw oven verkopen dan wij kunnen hierbij helpen;
  2. Als deze in onze opslag komt dan gaan transport- en opslag kosten in werking, moet deze afgebouwd worden dan ook zijn hier kosten aan verbonden zoals in punt 7.2
  3. Wij kopen de oven niet in maar hanteren een consignatie commissie van 10% van verkoop waarde inc. BTW. 
  4. We bieden de nieuwe koper een opbouw service aan; kosten zijn dan opbouw € 1490,= ex BTW + transport €395,= ex BTW
  5. Wij geven geen garantie op tweedehands ovens en nemen alleen onze eigen merken in consignatie mits de conditie van de oven door ons goed bevonden is.
  6. All risico's binnen de gehele transactie zijn voor de koper en de verkopende partij. Fornitalia is alleen een bemiddelaar 
  7. Vraag naar de mogelijkheden
 10. Spijtservice. U heeft uw oven elders gekocht en nu toch hulp nodig? 
  1. Ook dan kunnen wij u helpen, vraag naar de mogelijkheden en een kosten beraming 
 11. Calamiteiten en service buiten werkuren
  1. U wilt in het weekend of avonduren dat we snel komen omdat de oven niet aan gaat. Door telefonisch technische ondersteuning krijgen we de oven op afstand toch niet aan het werk en U wilt graag dat we alsnog binnen 4 uur komen om ter plaatse de calamiteit op te lossen. Dan berekenen we dan bovenop de kosten zoals benoemd onder 3. "Storingservice" een toeslag van 100% op alle drie genoemde punten onder "Storingservice".
  2. Soms is het fysiek niet mogelijk dat we binnen 4 uur kunnen komen, dan maken we in onderling overleg een afspraak wanneer we kunnen komen.
  3. Wij zijn niet aansprakelijk voor het geleden verlies aan omzet of door u extra gemaakte kosten. Ook niet onder garantievoorwaarden.
Contact Fornitalia
Bel ons:+31(0)615958990 Ma t/m Vr | 09:00 - 17:00
Mail ons: info@fornitalia.nl Wij staan voor je klaar
Vraag een gratis demo aan! Klik hier voor meer informatie
Contact
Aan het laden...