Gratis bezorgd vanaf 199 euro Levering binnen 3 tot 4 werkdagen Beoordeeld met 9.6 / 10 De pizzaoven specialist sinds 2006

Izzo IZ4

Izzo
Izzo IZ4 Izzo IZ4 Izzo IZ4 Izzo IZ4 Izzo IZ4 Izzo IZ4
  • Brandstof:  Elektrisch
  • Pizza's per uur (5 min/keer):  120
  • Kleur:  Koper
Vanaf € 15.260,00 Excl. BTW
Leaseprijs vanaf €314,36,- per maand Meer informatie
Offerte aanvragen
Beoordeeld met 9.6
Service waar je op kunt bouwen
Benieuwd naar de werking van een houtgestookte pizzaoven? Demo aanvragen

Izzo Napolitaanse elektrische pizza oven - AVPN gecertificeerd - 4 pizza´s

De Izzo Napoletano IZ6 Pizzaoven, AVPN gecertificeerde pizzaoven waarme je een echte Napolitaanse pizza kan bakken. Met deze oven kan een AVPN certificaat op vragen voor jou restaurant. Deze oven kan een constante temperatuur van 500 graden behouden waarmee je baktijd 60 tot 90 seconden is. Daarmee kunnen er tussen de 120 en 180 Pizza's per uur geproduceerd worden. 

Pizza's gebakken in 60 seconden

Constante temperatuur van tussen 440 - 460°C wanneer de ovenmond open is. De sterke thermische isolatie houdt de oven ook na intensief en continue werk op de juiste temperatuur. Na gebruik blijft de oventemperatuur na 10.00 uur nog steeds op 220° C en 24 uur later nog op 100° C. Wanneer de oven de volgende dag weer aangezet wordt, profiteer je van de behouden hoge temperatuur, wat een flinke energiebesparing oplevert.

 

IZZO de eerste electrischa pizza ovens die AVPN gecertificeerd zijn

De productie van Izzo pizzaovens wordt al decennia lang gekenmerkt door de oudste Napolitaanse traditie: de originaliteit en onnavolgbare uitmuntendheid van de Napolitaaanse pizza,  die worden gecombineerd met de meest geavanceerde technologie.

 

Sinds 1951, ten tijde van de oprichter Salvatore Izzo, is elke technologische inspanning gericht op het nastreven van de perfecte balans tussen vakmanschap en geavanceerde uitvoeringstechnieken. Sinds 1982 met Roberto, is staat vandaag de dag de derde generatie van de familie aan het roer. Wat gisteren een futuristische droom van een van de eerste pioniers in de sector leek, is vandaag een waargemaakte realiteit.

Ovens van Izzo blinken uit op de nationale en internationale markt, met een trotse NAPOLITAANSE oorsprong. Gedreven door passie en de trots van de Napolitaanse oorsprong geeft de familie Izzo door aan hun medewerkers die de ovens in Napels maken.

 

IZZO ovens zijn UNIEK op de markt. De IZZO ovens worden gemaakt met grondstoffen van onvergelijkbare kwaliteit. Dit gecombineerd met industriële expertise, heeft geleid tot een resultaat waar IZZO zeer trots op is. Medewerkers van IZZO zijn trots op hun afkomst uit het zuiden Italie. Zij prijzen zich gelukkig te werken in een gebied dat de bakermat is van schoonheid, natuur en kunst. Dat gecombineerd met technologische vernuftigheid die op de Pizzaovens van IZZO  zijn toegepast, heeft geleid tot de absolute TOP in PIZZA en andere gerechten die in IZZO ovens wordt bereid. De electrische IZZO pizza ovens zijn als eerste in zijn soort gecertificeerd met het ANVP keurmerk.

 

Wat is AVPN?

Associazione Verace Pizza napoletana

De True Neapolitan Pizza Association (Associazione Verace Pizza napoletana, AVPN) is een non-profitorganisatie en werd opgericht in juni 1984 in Napels. Haar missie is om in Italië en wereldwijd de echte Napolitaanse pizza (verace pizza napoletana) te promoten en te beschermen, d.w.z. het typische product gemaakt in overeenstemming met de kenmerken beschreven in de AVPN International Regulations voor het verkrijgen van een collectief merkmerk True Neapolitan Pizza (Vera Pizza Napoletana ), van kracht sinds 1984, bewerkt en geregistreerd door AVPN. De vereniging is ook betrokken bij de promotie en bescherming van de aangesloten pizzeria's en producten die verband houden met de productie van echte Napolitaanse pizza en bij de professionalisering van pizzamakers.

 

Wat maakt de IZZO pizza oven nog meer speciaal?

Bakvloer van "Sorrento Biscuit"

De stenen bakvloer bestaat uit Sorrento Biscuit stenen.  Ze worden handgemaakt, aan de lucht gedroogd en uiteindelijk gedroogd in de oven. Sorrento Biscuit heeft de geweldige eigenschap dat de warmte gelijkmatig en constant verspreid wordt en dat het product tijdens het koken niet aan de bakvloer zelf hecht. Het is daarmee de enige oppervlakte die in staat is om, met name aan echte Napolitaanse pizza, zijn typische uiterlijk en uitmuntendheid te geven die hem beroemd hebben gemaakt over de hele wereld.

 

Constructie en levensduur

Het hart van de IZZO pizza oven, de stenen kamer is praktisch onverwoestbaar. Om dit enorme gewicht en de spanningen veroorzaakt door de hoge temperatuur te kunnen (ver)dragen is een stevig onderstel van gelaste buizen nodig. De grote massa van thermische isolatie is een onmisbare factor om temperaturen boven 450 graden vast te houden. Het staal dat wordt gebruikt voor de deuren, voorkant en zijkanten is van het type AISI 304. Alles is ontworpen en gebouwd om maximale werkbelasting aan te kunnen. De IZZO pizza oven blijft, zelfs na tientallen jaren gebruik, altijd de beste prestaties geven.

IZZO vindt energiebesparing  zeer belangrijk en garandeert dat de warmte die in de bakkamer wordt verkregen wordt behouden. Als de oven 's avonds uitgeschakeld wordt, zal deze de volgende ochtend nog ongeveer de helft van de verkregen temperatuur behouden hebben. U kunt op maximale snelheid bakken, zonder pauze tussen de ene batch en de volgende, omdat de oven vast staat op de ingestelde temperatuur. Deze omstandigheden zorgen ervoor dat IZZO ovens bijzonder duurzaam zijn en gedurende de hele levensduur voor een aanzienlijk economisch voordeel zorgen.

Het elektronische bedieningspaneel  is zeer gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en zorgt voor energiebesparing.

Het bedieningsgebruik is Intuïtief, dankzij de enkele toetsen voor elke functie waarmee u kunt selecteren: tien vermogens voor bakvloer en boven in de koepel - Getimede ontsteking - Baktimer - Ingestelde en werkelijke temperatuurweergave.

Elektriciteitsbesparing gegarandeerd dankzij het gebruik van TRIAC's (en niet van contactors) waardoor perfect gebruik wordt gemaakt van de thermische weerstand die wordt gegenereerd door het automatisch en snel in- en uitschakelen van de elektrische verwarmingselementen.

Om uw Izzo Napoletano echt uniek te maken, kunt u de kleur van uw oven kiezen en uw oven laten graveren met uw naam of die van uw pizzeria (betaalde opties).

 

Elektrische verwarmingselementen

De verwarmingselementen van uw oven zijn gemaakt van spiralen van nikkel-chroom. Dat is al zo sinds 1951. De opstelling van deze spiralen wordt door de technici van IZZO vakkundig met de hand uitgevoerd. Hierdoor wordt een zeer gelijkmatige verwarming in elk deel van de bakkamer gegarandeerd. De levensduur van de spirale verwarmingselelementen , is veel groter dan de zogenaamde gepantserde weerstanden. De onmiddellijke reactie tijdens het verwarmen is enorm. Tijdens het bakken van pizza´s is de temperatuursdaling op het moment van het wisselen van batch in onze oven zeer laag. De ingestelde  temperatuur wordt  onmiddellijk hersteld tijdens het bakken van de volgende batch pizza´s.

 

Eerste elektrische oven ter wereld met AVPN certificering (Verace Pizza Napoletana Association)

Geboren in 2013, onthuld en wereldwijd verkocht begin 2014.

Nu, in de versie van 2023, nog mooier.

Alle knowhow van Izzo Forni is in deze electrische oven gegoten. Alle structurele en elektronische componenten zijn al tientallen jaren aanwezig en worden in het hele assortiment van IZZO gebruikt. De authentieke Napolitaanse uitstraling, het gebruik van het kostbare materiaal koper, het vakmanschap dat tot in elk detail weerspiegelt wordt, maken deze IZZO koepelovens UNIEKE, maar vooral ook door de ONGEËVENAARDE prestaties.

 

Waarom een IZZO oven?

Eenvoudige bediening met een verborgen electronisch bedieningspaneel.

Met de hand vervaardigd koperen front, eventueel uit te voeren met uw bedrijfsnaam.

Bakvloer in baksteen van 4 cm dik van het type "Sorrento biscuit".

Plafond bakkamer in gecanneleerde vuurvaste stenen van 4 cm dik.

Verwarmingselementen van nichroom.

Verzonken zwenkwielen.

Ondervak met dubbele deur.

Afwezigheid van verbrandingsdampen, waardoor geen rookafvoer nodig is.

Landing en deurkozijn in gevlamd, geborsteld en non-stick natuursteen.

Vintage afwerkingen mogelijk zoals messing lijsten en handgrepen.

Specificaties

Artikelnummer
IZ-IZ4
Brandstof
Elektrisch
Onderstel
Onderstel met wielen
Pizza's per uur (5 min/keer)
120
Kleur
Koper
Roterend
Nee
Aantal pizza's
4
Merk
Izzo
Afmetingen ( LxBxH ) in cm
103 x 110 x 176
Gewicht in kg
480
Bakvloer (afmeting)
77 x 75
Maximum temperatuur
550 °C
Voorverwarmen
+/- 1 uur vanaf kamer temperatuur
Verbruik
gemiddeld 7,8 KW/h (Max 11,7 KW/h)
Aansluitwaarde
400 V
Klanten over ons

10/ 10
Bob Verhoeven 5 Maand(en) geleden

10/ 10
Daan Davies 5 Maand(en) geleden

10/ 10
Peter Aarts 5 Maand(en) geleden

Hele fijne website, snelle levering en mooie ovens!

10/ 10
John 4 Maand(en) geleden

Zeer tevreden van de klantendienst, echt een steengoede opvolging in geval van vragen of andere issues!

10/ 10
Hanne 4 Maand(en) geleden

8/ 10
Laurens Savenije 5 Maand(en) geleden

8/ 10
Rene Sanders 5 Maand(en) geleden

Uitstekend bedrijf dat waar levert voor zijn geld. binnen 5 weken besteld, gelverd en werkend op locatie in Oosterbeek. En dan ook nog eens een topproduct geleverd.

10/ 10
John van der Heijden 4 Maand(en) geleden

Mooie ovens, een goede uitleg en heerlijke pizza's.

10/ 10
Sjon Ramsaert 5 Maand(en) geleden

Mijn vrouw en ik zijn op een frisse Februaridag op een demodag bij Harm en Rianne geweest om pizza's te proeven uit de steenoven.
Weergaloos. Ook de oven zag er fantastisch uit.
Het duurde dan niet heel lang voordat we tot de aanschaf overgingen.
Omdat een dergelijk product goed neergezet dient te worden hebben we hen diverse malen gebeld om ons te ondersteunen met tips.
Gelukkig was dit geen enkel probleem en zijn we zeer goed geholpen.
Een echte aanrader. Vincent & Jeanine

10/ 10
Vincent Mocking 4 Maand(en) geleden

10/ 10
Renske 5 Maand(en) geleden

Top levering!

10/ 10
Dane 4 Maand(en) geleden

10/ 10
A. Noya 5 Maand(en) geleden
Advies nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00
Bel ons
+31(0)615958990
Stuur een e-mail
info@fornitalia.nl

Maak je bestelling compleet

Vergelijkbare producten

Izzo IZ4
+
Gratis en vrijblijvend! Pizzaoven eerst uitproberen?

Ontdek de magie van ambachtelijke pizza's op onze demodagen. Vraag nu jouw demo aan en beleef de ultieme smaakervaring!

Demo aanvragen

Fornitalia demo pizzaoven
Contact Fornitalia
Bel ons:+31(0)615958990 Ma t/m Vr | 09:00 - 17:00
Mail ons: info@fornitalia.nl Wij staan voor je klaar
Vraag een gratis demo aan! Klik hier voor meer informatie
Contact
Aan het laden...