Het basisprincipe van de houtgestookte (pizza)oven is weinig veranderd in de laatste 2000 jaar. Al sinds de oudheid weet men dat een stenen ovenkoepel, d.m.v. hout verhit, de ideale plaats is voor het bereiden van de meest uiteenlopende gerechten. De ovens die in Pompeii ontdekt zijn, zijn nog steeds gelijk aan de pizzaoven die nu in Napels in de pizzeria’s gebruikt worden. Ben je een horeca ondernemer die een pizzaoven zoekt voor ambachtelijke productie van authentieke pizza's? Of ben je een thuisbakker met een passie voor ambachtelijk bakken en wil je een pizza of (zuurdesem) brood authentiek kunnen maken zoals het hoort? Kijk dan hier verder voor alle informatie. Voor vragen kun je contact met ons opnemen voor vrijblijvende informatie en zullen wij je op de juiste weg naar je passie helpen.
Lees meerFornitalia is dé specialist voor authentieke Italiaanse pizzaovens voor thuis. Eet je pizza thuis zoals in Italië. Haal de ultieme beleving uit Italië naar je eigen huis of tuin. Wij hebben een ruim assortiment pizzaovens gestookt op hout, gas of elektra. Daarnaast hebben we uiteraard handige professionele accessoires voor de echte pizzabakker thuis! Wij zijn er trots op dat wij ons al jarenlang partner (of dealer) mogen noemen van merken als Zio Ciro en Di Fiore. Ook wij staan voor vakmanschap en kwaliteit. Van advies en aankoop tot montage. Ook vindt u bij ons de énige échte Zuid Afrikaanse braai van Home Fires! Een pizzaoven is erg veelzijdig en een mooie, duurzame investering: bak zelf thuis overheerlijke pizza's en maak daarna met de restwarmte overheerlijke gerechten zoals brood, lasagne, baksels en desserts. Bent u benieuwd welke pizzaoven voor u de beste keuze is? Kom dan naar een van onze gratis demodagen waarin we precies kunnen laten zien welke oven het beste bij uw wensen past. Wij helpen u vol passie bij het realiseren van uw eigen pizzaoven thuis. Van advies tot montage, bij Fornitalia ervaart u alles voor die echte, Italiaanse smaak!
Het vuur creëert convectie waardoor de warmte in de koepel en de bakvloer verdeeld wordt. Als de oven heet is, dan wil de warmte eruit. De isolatie in de koepel en de thermnische massa van de stenen koepel zelf houden de warmte binnen, waardoor de bakkamer zijn warmte teruggeeft aan de ruimte (of aan uw product). Dát is eigenlijk het “geheim” van een steenoven.
Pizzaoven die met hout of gas branden hebben een goede gas/rook afvoer nodig. Soms kan dat niet en is het de vraag of je het compromis wel wil. Niet getreurd want tegenwoordig kunnen wij alle soorten elektrische ovens leveren die ook de beste pizza's kunnen bakken. Van Napolitaans met het AVPN keurmerk tot een RVS oven van het merk Zanoli die een standard klep oven ver achter zich laten. Zoek je authenticiteit en een pronkstuk in zaak of wil je een top pizza produceren laat het ons weten en neem contact op.
Naast onze dienstverlening, van verkoop, advisering, installatie en onderhoud bieden wij nu ook de mogelijkheid om uw nieuwe horeca oven te leasen in plaats van deze te kopen en gelijk te moeten betalen. Het bij de oven getoonde leasebedrag voor horeca ovens is op basis van 60 maanden. Kortere of langere periodes zijn tevens mogeljk.
Ontdek de leasemogelijkheden