Gratis bezorgd vanaf 199 euro Levering binnen 3 tot 4 werkdagen Beoordeeld met 9.6 / 10 De pizzaoven specialist sinds 2006

Pizzaovens, broodovens, steenovens of gewoon een oven

Het basisprincipe van de houtgestookte (pizza)oven is weinig veranderd in de laatste 2000 jaar. Al sinds de oudheid weet men dat een stenen ovenkoepel, d.m.v. hout verhit, de ideale plaats is voor het bereiden van de meest uiteenlopende gerechten. De ovens die in Pompeii ontdekt zijn, zijn nog steeds gelijk aan de pizzaoven die nu in Napels in de pizzeria’s gebruikt worden. Ben je een horeca ondernemer die een pizzaoven zoekt voor ambachtelijke productie van authentieke pizza's? Of ben je een thuisbakker met een passie voor ambachtelijk bakken en wil je een pizza of (zuurdesem) brood authentiek kunnen maken zoals het hoort? Kijk dan hier verder voor alle informatie. Voor vragen kun je contact met ons opnemen voor vrijblijvende informatie en zullen wij je op de juiste weg naar je passie helpen.

Lees meer
Fornitalia
Filters
Kleur
Brandstof
Aantal pizza's
Prijs
Merken
Filters
Sorteer op:
Gratis starter kit Ontvang een gratis starterskit t.w.v. €259,- op = op Bij geselecteerde ovens ontvang je bij je bestelling een gratis starterskit Gratis starterskit t.w.v. €259,- op = op
Benieuwd naar de werking van een houtgestookte pizzaoven? Meld je aan voor een demo Hier aanmelden
Gratis bezorgd vanaf 199 euro
Levering binnen 1 tot 3 werkdagen
Beoordeeld met 9.6/ 10
Webwinkel keur

Fornitalia en de Pizzaoven

Fornitalia is dé specialist voor authentieke Italiaanse pizzaovens voor thuis. Eet je pizza thuis zoals in Italië. Haal de ultieme beleving uit Italië naar je eigen huis of tuin. Wij hebben een ruim assortiment pizzaovens gestookt op hout, gas of elektra. Daarnaast hebben we uiteraard handige professionele accessoires voor de echte pizzabakker thuis! Wij zijn er trots op dat wij ons al jarenlang partner (of dealer) mogen noemen van merken als Zio Ciro en Di Fiore. Ook wij staan voor vakmanschap en kwaliteit. Van advies en aankoop tot montage. Ook vindt u bij ons de énige échte Zuid Afrikaanse braai van Home Fires!  Een pizzaoven is erg veelzijdig en een mooie, duurzame investering: bak zelf thuis overheerlijke pizza's en maak daarna met de restwarmte overheerlijke gerechten zoals brood, lasagne, baksels en desserts. Bent u benieuwd welke pizzaoven voor u de beste keuze is? Kom dan naar een van onze gratis demodagen waarin we precies kunnen laten zien welke oven het beste bij uw wensen past. Wij helpen u vol passie bij het realiseren van uw eigen pizzaoven thuis. Van advies tot montage, bij Fornitalia ervaart u alles voor die echte, Italiaanse smaak!

Wat is een goeie pizzaoven?

 • De rookafvoer bevindt zich buiten de oven; 
  • Warmte blijft hierdoor langer in de oven
  • Convectie, betere verdeling van de warmte in de oven
 • De bakvloer is los van de koepel​
  • Dit gaat bartsten/scheurvorming van de  koepel tegen  (i.v.m. verschilende temperaturen van de vloer en koepel)
 • Hoge thermische massa
  • Massa slaat warmte op... (gewicht, dikte en de dichtheid van het koepel materiaal)
 • Extra Isolatie​
  • Warmte blijft nog langer in de oven “hangen”
  • Warmte kan alleen via de ovenmond naar buiten    

Hoe werkt een oven op zijn best?

Het vuur creëert convectie waardoor de warmte in de koepel en de bakvloer verdeeld wordt. Als de oven heet is, dan wil de warmte eruit. De isolatie in de koepel en de thermnische massa van de stenen koepel zelf houden de warmte binnen, waardoor de bakkamer zijn warmte teruggeeft aan de ruimte (of aan uw product). Dát is eigenlijk het “geheim” van een steenoven.

Elektrische oven?

Pizzaoven die met hout of gas branden hebben een goede gas/rook afvoer nodig. Soms kan dat niet en is het de vraag of je het compromis wel wil. Niet getreurd want tegenwoordig kunnen wij alle soorten elektrische ovens leveren die ook de beste pizza's kunnen bakken. Van Napolitaans met het AVPN keurmerk tot een RVS oven van het merk Zanoli die een standard klep oven ver achter zich laten. Zoek je authenticiteit en een pronkstuk in zaak of wil je een top pizza produceren laat het ons weten en neem contact op.

 

Contact Fornitalia
Bel ons:+31(0)615958990 Ma t/m Vr | 09:00 - 17:00
Mail ons: info@fornitalia.nl Wij staan voor je klaar
Vraag een gratis demo aan! Klik hier voor meer informatie
Contact
Aan het laden...