Gratis bezorgd vanaf 199 euro Levering binnen 3 tot 4 werkdagen Beoordeeld met 9.6 / 10 De pizzaoven specialist sinds 2006

Vrijstaande tuinoven of een pizzaoven in je buitenkeuken 

Historisch gezien warren ovens altijd buiten omdat met veel rook en warmte ontwikkeling het branden ervan binnen moeilijk te managen was. Tegenwoordig is dat sterk verbeterd door de rook afvoer. Geef je pizzaoven een mooie plek buiten. Dat kan vrijstaand in je tuin, maar ook onder een overkapping in je buitenkeuken. Hier vind je alle mogelijkheden. Een zelfbouw oven, een kant en klare oven, maar ook de (semi) professionele HORECA ovens kunnen buiten gebruikt worden. De ovens hebben dan wel meer onderhoud nodig, zeker als deze vrijstaand is, want we wonen tenslotte in een gebied waar het soms wil vriezen. 

 

Lees meer
Fornitalia
Filters
Kleur
Brandstof
Aantal pizza's
Prijs
Merken
Filters
Sorteer op:
Gratis starter kit Ontvang een gratis starterskit t.w.v. €259,- op = op Bij geselecteerde ovens ontvang je bij je bestelling een gratis starterskit Gratis starterskit t.w.v. €259,- op = op
Benieuwd naar de werking van een houtgestookte pizzaoven? Meld je aan voor een demo Hier aanmelden
Gratis bezorgd vanaf 199 euro
Levering binnen 1 tot 3 werkdagen
Beoordeeld met 9.6/ 10
Webwinkel keur

Pizza oven of brood oven

Over het algemeen spreken we bij een Tuinoven vaak over houtgestookt, maar een andere mogelijkheid is op gas (aardgas of fles) gestookt . Door de bouw van de oven en de isolatie maakt het niet uit in welke omgevings temperatuur je gaat bakken. Voor de temperatuur in de oven heeft het weinig invloed. Er kan dus gewoon ook in de winter gebakken worden. We hebben zelfs foto's van werkende ovens in de sneeuw gezien! 

Een pizza oven in je tuin is een ornament om trots op te zijn. Wil je er een waar sieraad van maken? Maakt dan de oven af met mozaïk of andere mooie materialen, zo wordt het een feest om er iedere dag naar te kijken.. 

Zomers of winters gebruik

Onze ovens zijn in ieder seizoen te gebruiken. Bij slecht weer is (in de koude maanden), wanneer je de oven niet gebruikt, is het afdekken van de oven met een hoes aan te raden om je onderhoud verder te beperken. Gebruik bij een hout gestookte oven altijd ovengedroogd hout. Wij adviseren essen-, beuken- of eikenhout. Deze houtsoorten branden schoner en zijn geschikt om te gebruiken bij etenswaren. Exotischere houtsoorten zoals Eucalyptus of Sekelbos werken erg mooi in een oven waarbij je sneller naar hogere temperaturen gaat en langer hete kolen hebt. 

Tips

• Het is handig om in de buurt van de pizzaoven een hardstenen (of marmeren) aanrechtblad te hebben. Dit hoeft niet heel groot te zijn, als je er je pizza op kan maken is het voldoende. Ook handig om ergens ruimte te hebben om even een schaal op zetten om je handen vrij te maken tijdens het bakken (zo bespaar je jezelf een heleboel heen-en-weer geloop naar de keuken. Bovendien kun je kleine (en grote!) kinderen buiten aan het werk houden met de in het rond stuivende bloem. 

• Denk bij het plannen van de opstelling ook aan de lange pizzascheppen die je in de houtoven moet kunnen steken en er ook weer uit moet kunnen trekken. Hierbij moet je minimaal 1 stap achteruit kunnen zetten. Wanneer de eettafel en uw gasten té dicht bij de ovenmond staan/zitten levert dat vast en zeker blauwe plekken op!

• Een verrijdbaar (aanrech)tblokje kan soms ook heel handig zijn. Zeker voor degene die geen buitenaanrecht hebben.

• U kunt de pizzaoven ook heel goed gebruiken als BBQ. Plaats dan een los metalen rooster op pootjes met een lekbak eronder in de oven waar het vlees op gelegd kan worden. U hoeft het vlees niet eens meer te draaien, het bakt direct rondom dicht ! LET OP voor het behoud van de bakbodem mag er geen vet op lekken, vandaar de lekbak onder het rooster.

• Houd met de planning van de bouw van de zelfbouw oven rekening met de tijd die het kost om de oven te “curen”. Dat is het langzaam opstoken van de oven om het bouwvocht te laten verdampen en de oven extra te harden, zie hoofdstuk: .‘Hoe bouw ik een pizzaoven’. U heeft hiervoor minimaal 3 weken extra tijd nodig! Er is altijd wel een feestje in het vooruitzicht waar men zich op richt als “opleverdatum” dus plan die extra tijd goed in!

• Creëer, in de buurt van uw pizzaoven, meteen een goede, droge en beschutte plaats voor de houtvoorraad. Het werkt zó veel fijner met mooi schoon en droog hout en het staat nog gezellig ook! Geschikte houtsoorten zijn; essen, berken,  beuk, fruithout, olijfhout. Kortom bijna alle houtsoorten die niet spatten en niet harshoudend zijn.

Contact Fornitalia
Bel ons:+31(0)615958990 Ma t/m Vr | 09:00 - 17:00
Mail ons: info@fornitalia.nl Wij staan voor je klaar
Vraag een gratis demo aan! Klik hier voor meer informatie
Contact
Aan het laden...