Begin met de tomatensaus hak de knoflook en de peper fijn en snipper de ui en fruit deze aan in wat olie. Voeg de gehakte tomaten toe en de oregano en de verse tijm. Laat de tomatensaus ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het laatst nog wat zeezout en de verse basilicum toe.
Snij de aubergine in dunne plakken. Je kan dit met een mandoline doen, maar ook met een mes. Laat een grillpan goed heet worden. Bestrijk de aubergine met de kruiden olie (gebruik niet te veel) en grill ze aan weerszijden bruin.
Laat de aubergine uitlekken op een keukenpapiertje.
Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Leg hierop een laag van de gegrilde aubergine. Snij de mozzarella in plakken en leg deze op de aubergine. Vervolgens leg je hier weer een laag saus op en herhaal je de stappen. Je eindigt met tomatensaus en wat mozzarella erop.
Bestrooi het royaal met Parmezaan en het broodkruim en bak de melanzane in ongeveer 10 minuten in de steenoven ( afhankelijk van de temperatuur in de oven ). Kijk tussendoor even of het niet te hard gaat. Smakelijk!