Portobello’s met spinazie en geitenkaas

Ingrediënten:

  • portobello’s
  • spinazie
  • 1 rode ui
  • 1 knoflookteen
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • olijfolie
  • peper & zout
  • eventueel 1 el spicy pesto

Boen de portobello’s voorzichtig schoon en verwijder de steel. Was de spinazie en laat even goed uitlekken. Snipper de ui en pers de knoflookteen uit. In een koekenpan verhit je wat olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflookteen. ( dit kan eventueel ook in de houtoven in een koekenpan met een vuurvast handvat ) Voeg na ongeveer 3o sec beetje bij beetje de spinazie toe, totdat alle spinazie is geslonken.  Meng eventueel een eetlepel Spicy Pesto door de spinazie voor een beetje extra pit. Je kan natuurlijk ook andere kruiden of citroen gebruiken.

Spinaci

Vet een ovenschaal een in met wat olijfolie en leg hierin de portobello’s. Verdeel de spinazie over de portobello’s met een tang ( zodat het overtollige vocht in de schaal achterblijft ). Verkruimel als laatste de geitenkaas eroverheen. Zet de ovenschaal voor ongeveer 10 minuten in de oven (afhankelijk van de temperatuur van de steenoven). Als je merkt dat de geitenkaas te bruin wordt, dek de ovenschaal dan even af met wat aluminiumfolie of trek hem in de ovenmond zodat het wat minder hard gaat.

portobello's met spinazie en geitenkaas